Broiler-fetapizzapannari on erinomainen vaihtoehto arkeen tai viikonloppuun tavanomaisen pizzan sijaan.

Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ainesosat näet alta, mutta video avaa tekoprosessia seikkaperäisemmin.

Pohja:

  • 2,5 dl Laitilan Proegg kokomunamassaa tai 5 kpl kananmunia
  • 5 dl maitoaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl pizzakastiketta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täytteet:

  • 450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
  • 2 dl fetajuustoa
  • 1 dl thai sweet chilikastiketta
  • 4 dl mozzarella-juustoraastetta

Työvaiheet:

  • Yhdistä kulhossa kokomunamassa, maito sekä mausteet. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään hetkeksi tekeytymään.
  • Paista broilerin fileesuikaleet pannulla ja murenna ne pienemmiksi paiston loppuvaiheessa. Tällöin saat broilerin jakautumaan tasaisemmin koko pannarin päälle. Murenna myös fetajuusto.
  • Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle, levitä tasaisesti.
  • Ripottele pintaan broiler sekä fetamuru.
  • Valuta thai sweet chili-kastiketta ohuina raitoina pannarin päälle. Mikäli tulisuutta halutaan lisää, voi kastiketta levittää suoraan pullosta kaatamalla.
  • Ripottele pintaan juustoraaste.
  • Paista pizzapannaria uunissa 200°C:ssa 20–25 minuuttia.

Resepti: Mira Asunmaa
Video ja kuvat: Kristian Eloluoto