Broiler-fetapizzapannari on erinomainen vaihtoehto arkeen tai viikonloppuun tavanomaisen pizzan sijaan.
Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ainesosat näet alta, mutta video avaa tekoprosessia seikkaperäisemmin.
Pohja:
- 2,5 dl Laitilan Proegg kokomunamassaa tai 5 kpl kananmunia
- 5 dl maitoaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl yrttisekoitusta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 2 rkl pizzakastiketta
- 5 dl vehnäjauhoja
Täytteet:
- 450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
- 2 dl fetajuustoa
- 1 dl thai sweet chilikastiketta
- 4 dl mozzarella-juustoraastetta
Työvaiheet:
- Yhdistä kulhossa kokomunamassa, maito sekä mausteet. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita kylmään hetkeksi tekeytymään.
- Paista broilerin fileesuikaleet pannulla ja murenna ne pienemmiksi paiston loppuvaiheessa. Tällöin saat broilerin jakautumaan tasaisemmin koko pannarin päälle. Murenna myös fetajuusto.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle, levitä tasaisesti.
- Ripottele pintaan broiler sekä fetamuru.
- Valuta thai sweet chili-kastiketta ohuina raitoina pannarin päälle. Mikäli tulisuutta halutaan lisää, voi kastiketta levittää suoraan pullosta kaatamalla.
- Ripottele pintaan juustoraaste.
- Paista pizzapannaria uunissa 200°C:ssa 20–25 minuuttia.
Resepti: Mira Asunmaa
Video ja kuvat: Kristian Eloluoto