Itse tehty majoneesi

Itse tehty majoneesi kruunaa koko ruokahetken. Kokeile Munax Majoneesi -ohjetta

Ainekset:

 

  • 3                          Laitilan Kanatarhan kananmunien keltuaista
  • 1rkl                      ranskalaista hunajasinappia
  • 0,5l                      rypsi/rapsiöljyä
  • ½                          sitruunan mehu
  • 5ml                      hienoa merisuolaa
  • 3 rkl                    valkoviinietikkaa
  • ripaus                 hienonnettua valkopippuria ja cayennepippuria

Valmista majoneesi joko sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Erottele keltuaiset vatkauskulhoon ja lisää sinappi. Lisää puolet öljystä hitaasti ohuena nauhana koko ajan täydellä teholla sekoittaen. Majoneesi paksuuntuu ja voit tämän jälkeen lisätä mausteet. Lisää loput öljystä edelleen ohuena nauhana. Tarkista maku ja tarvittaessa voit ohentaa majoneesin käyttötarkoitukseen sopivaksi tilkkasella kiehautettua vettä.

.