Banaani-pekaanipähkinämuffinit
(VHH, gluteeniton)

 

Banaanissa on melko paljon luontaista sokeria, mutta banaanin kuitu hidastaa sokerin imeytymistä kehossa.
Riippumatta siitä, kuuluuko banaani yleensä ruokavalioosi, nämä vähähiilihydraattiset muffinit ovat erikoisherkku, joita kannattaa syödä maltillisesti.

 

  • 4 Laitilan kanatarhan kananmunaa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl (50 g) voisulaa
  • 2,5 dl (80 g) mantelijauhoa
  • 3 kypsää banaania
  • 1 tl soodaa
  • ½ tl aitoa vaniljajauhetta tai 1 tl luomu vaniljauutetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/3 tl suolaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä

Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kosteat ainekset keskenään.
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina noin 12 muffinivuokaan.
Asettele pekaanipähkinät muffineille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.