Helppo banaani-maustekakku PURE Snack Banana

 

PURE Snack -välipalat sopivat myös leivontaan.

  • 3,5 dl                vehnäjauhoja
  • 70 g                   mantelirouhetta
  • 2 dl                    sokeria
  • 2 ½ tl                leivinjauhetta
  • 2 tl                     kanelia
  • 1 tl                     inkivääriä jauhettuna
  • 1 tl                     kardemummaa jauhettuna
  • 1 prk                 PURE Snack Banana
  • 1 kpl                  kypsä banaani
  • 1,5 dl                  maidotonta margariinia, sulatettuna

Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota vuoka korppujauhoilla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja muussaa banaani haarukalla. Lisää kuiva-aineiden joukkoon PURE Snack Banana -välipala ja soseutettu banaani, sekoita hyvin. Lisää sulatettu margariini ja sekoita. Kaada taikina n. 25 cm leipävuokaan. Paista 175°C noin 50 min. Kokeile kypsyyttä upottamalla kakun paksuimpaan kohtaan hammaastikku. Jos tikkuun tarttuu löysää taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä.

Voit valmistaa jäähtyneen kakun päälle esim. sokeri- tai pähkinäkuorrutuksen.

Pähkinäkuorrutus

  • 1,5dl                   rouhittuja/murskattuja pähkinöitä
  • 2 rkl                   hunajaa
  • 2 rkl                   margariinia

Paahda pähkinät pannulla, lisää joukkoon hunaja ja margariini. Lämmitä hetki ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle tasaisesti.