Aurajuustopiirakka

Suolaiset piirakat ovat suosittuja illanistujaisten tarjottavia. Miksei piirakkaa voisi juhlapyhien lähestyessä leipoa perheen iltateellekin!

1 pyöreä piirakkataikina suolaisille piirakoille (pakaste)

2 dl kermaa

4 Laitilan Kanatarhan kananmunaa

150 g (1 ps) Aurajuustomurua

100 g mehuun säilöttyä päärynää

muutama kierros mustapippuria myllystä

3 rkl rouhittua pähkinää (saksan- tai pekaanipähkinää)

Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön noin tunniksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kerma, kananmunat ja Aurajuusto, kaada seos piirakkapohjalle. Valuta säilykepäärynät, viipaloi ja asettele piirakalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripota valmiin piirakan päälle mustapippuria ja rouhittua pähkinää.

Piirakan hinta: 9 e

https://munax.fi/autamme-toisiamme