20 sekunnin munakokkeli

Tämän munakokkelin paistamiseen kuluu vain 20 sekuntia ja se on rakenteeltaan täyteläisen pehmeä sekä kermainen.

Yhdysvaltalaisreseptin jujuna on lisätä kananmunien joukkoon maitoa ja maissitärkkelystä. Ohjeessa käytetään amerikkalaiseen tapaan runsaasti voita, eli se ei välttämättä ole terveellisin vaihtoehto, mutta sitäkin maukkaampi.

Ainekset:

  • 3 Laitilan Kanatarhan Free Range -ulkokananmunaa
  • 1 ½ rkl täysmaitoa
  • 1 ¾ maissitärkkelystä
  • suolaa
  • 3 rkl (suolatonta) voita

Työvaiheet:

  • Vatkaa kanamunien rakenne rikki kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja maito. Varmista, että tärkkelys sekoittuu kokonaan maitoon.
  • Sekoita maito kananmunien joukkoon ja mausta suolalla.
  • Kuumenna pannu liedellä. Lisää voi ja anna sen kuohahtaa.
  • Kaada munasekoitus pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia.
  • Nosta pannu liedeltä ja pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa siten, että jokainen pyöräytys vie yhden sekunnin.
  • Sujauta kokkeli lautaselle ja pistele poskeesi. Namskis!